Life

Well.. you only live once,but if you do it right,once is enough.

miercuri, 7 august 2013

Diferenta dintre generatii- mit sau realitate-

Suntem tineri .Stii cum este atunci cand iei doar o inghititura de suc si ti se face si mai sete? Asa suntem si noi! Cum gustam din marea nesfarsita numita adolescenta, ajungem sa ravnim la mai mult. Mai multa dragoste, mai multi bani de buzunar , mai multe seri petrecute cu prietenii . MAI MULT, mult mai mult. Facem greseli, incalcam spusele parintilor , spunem mereu ca ei sunt prea batrani sau ca ei au trait acum 100 de ani si nu au de unde sa stie cum este sa primesti un telefon "important" de la perietena ta in timp ce esti  in mijlocul mesei si sa fie musai sa raspunzi, nu? pentru ca ei nu aveau telefoane, nu e asa?  Ei fac parte din alta generatie , nu?  Poate ca da, poate ca nu.
Parerea mea sincera este ca nu conteaza aceasta diferenta de "100 de ani" , cat timp o persoana este deschisa si nu se fereste de nou, poate ramane  pe aceeasi unda cu tine, un novice. Sunt persoane  batrane la 18 ani si persoane tinere la 70 , cat timp nu il iei pe "nu " in brate sufletul tau iti ramane tanar.

  • Care e calea? 

          Comunicarea!
Doua persoane pot avea pareri diferite (recunosc, eu mereu am cate ceva de spus, o noua idee sau un nou plan ) calea corecta este sa dezbata problema, cu argumente si exemple deoarece nu conteaza daca ai 50 de ani si te contrazice "o pustoaica de 16 ani" daca  aceasta are idei noi din care poti invata ceva, de ce sa nu o asculti?. Eu cred ca doar asa rasa umana va evolua. Trebuie sa invatam lucruri unii de la altii . Sunt anumite chestii pe care Google chiar nu le stie !

  • Diferenta dintre tine si cei mai mici  cu cativa ani este mai mare decat cea dintre tine si bunicii, parintii sau profesorii tai?

Sincer mereu mi-am pus intrebarea aceasta . Inca nu stiu sigur ce raspuns sa dau , voi incerca sa exprim cat mai bine ceea ce simt , fara ca cineva sa se simta ofensat.

Ma uit la mine si vad o persoana simpla , cu un cerc restrans de prieteni , cu  o garderoba modesta in care nu vezi haine Gucci sau Prada , cu abonament de ratb si card la biblioteca . O persoana care iubeste cartile , muzica, moda si distractia. O persoana care merge la anumite petreceri dar care nu apare in poze pe jumatate dezbracata . O persoana care vrea sa isi construiasca propriul imperiu pornind de jos fara ajutor .

Ma uit la ei, as fi vrut sa ii ajut  insa,  vad doar persoane care se grabesc mult prea mult . Spun ca nu au nevoie de ajutor. Vor sa fie in centrul atentiei si ajung sa faca lucruri necugetate. Ajung la 13 ani sa se furiseze la petreceri, sa se imbete si sa ajunga prin spitale. Parintii lor sunt ingroziti si incep sa inteleg prin ceea ce trec. Tot la 13 ani ajung sa frecventeze baruri din centrul capitalei , sa fumeze si sa comande bauturi alcoolice iar daca tipii de la bar le spun ca sunt prea mici pentru a face asta se enerveaza si fac un scandal monstru .

Sfatul meu: Stati linistiti, nu mai alergati atat ! Vorba lui Tudor Chirila " E timp pentru vodka e timp si pentru tequila " Secretul este sa le faceti pe toate la timpul lor , asa veti gasi un echilibru ,veti fi multumiti de voi si incet incet veti realiza ca cei din jurul vostru va vor trata mult mai bine. Nimeni nu va vrea raul.

Intre mine si oamenii mai invarsta exista acea unda de respect care echilibreaza balanta .Sunt constienta ca trebuie sa ii respect si sa nu ii jignesc dar, aceste elemente nu m-au oprit niciodata sa imi spun parerea. Cat timp ai argumente si exemple sunt obligati sa te asculte . Sunt bucuroasa ca am intalnit pana acum persoane, care m-au indrumat si m-au invatat ceea ce este bine .Persoane care mi-au spus " nu ii lasa niciodata sa iti inchida portile spre visul tau " sau " sa nu iti pleci niciodata capul daca stii ca ai dreptate ". Datorita acestor persoane am ajuns unde sunt in ziua de azi .

In concluzie da, exista o diferenta intre generatii si consider ca acesta este un lucru bun deoarece este o dovada a evolutiei omenirii insa, trebuie sa fim constienti ca suntem toti oameni si trebuie sa ne tratam  cu respect unii pe altii indiferent de varsta, sex sau rasa. Trebuie sa ne ascultam si sa invatam din greselile predecesorilor pentru ca doar asa putem ajunge sus.


                                                                                                                             -T.A



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu